Djeca zavladala “daskama što život znače” u Centru za kulturu Sigmund Romberg

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 26. svibnja 2017., u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg nastavljen je 39. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. Večer je bila posvećena najmlađim glumcima, Dramskoj skupini područne škole Veliškovci i Dramskom ansamblu mladih Amaterskog kazališta Belišće.

Pod voditeljskom palicom Lovorke Kopić, u desetominutnom igrokazu pod nazivom “Mačka koja je mislila da je pas i pas koji je mislio da je mačka”, učenici iz Veliškovaca svojim glumačkim izvedbama prezentirali su se na najbolji mogući način što je publika u dvorani nagradila velikim pljeskom.

Drugi dio večeri pripao je članicama Dramskog ansambla mladih Amaterskog kazališta Belišće: Marini Galinović, Mariji Šerić, Eni Kolesarić, Hani Funtak i Eni Grgurić koje su, u režiji voditelja Ivice Koprivnjaka, odigrale igrokaz pod nazivom “Crvenkapa i zbunjeni vuk”. Brojna djeca u dvorani reagirala su na razne načine: neki su navijali za dobroćudnog vuka, a neki su ga se bojali, jedni su pozdravljali Crvenkapu a drugi su se uplašili lovčeve puške. Na kraju je sve dobro završilo pa su i glumci i gledatelji otišli kući s osmijehom na licu.

Ovogodišnji Memorijal završava u petak, 2. lipnja premijerom dramskog ansambla Amaterskog kazališta komedijom pod nazivom “Ufuraj se i pukni, Kera”.

Tekst: Silvija Kifer
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content