Djeca pod maskama preuzela vlast u Belišću – gradu prijatelja djece!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U sklopu projekta “Belišće – grad prijatelja djece”, čiji je nositelj Centar za kulturu Sigmund Romberg, a partneri DV “Maslačak” i Društvo “Naša djeca”, a koji sufinancira Zaklada “Hrvatska za djecu”, danas (subota, 25. veljače 2017.g.) je održana još jedna velika aktivnost – dječji maskenbal. Maskirana povorka djece, predvođena Puhačkim orkestrom DVD-a Valpovo, krenula je u prijepodnevnim satima iz središta Belišća, preko trga i tržnice, sve do nastavno – sportske dvorane. Ondje je zamjenik gradonačelnika Belišća, Domagoj Varžić, na zahtjev meštrice karnevala Monike Đogaš, predao ključeve grada u ruke maškara, točnije predsjednika Donalda Trumpa iz Dječjeg vrtića “Maslačak” i time je započela dječja vladavina Belišćem.

U Dječjem maskenbalu sudjelovalo je 18 maskiranih skupina – 6 iz belišćanskog vrtića, 11 iz matične škole Ivana Kukuljevića Belišće te 1 iz Područne škole Vinogradci. Tijekom prijepodnevnih sati svi su oni, a prema procjenama je bilo oko 600 maskirane djece te oko 400 odraslih na tribinama, uživali u programu koje je osmislilo Društvo “Naša djeca”grada Belišća, a uz nastupe plesnih skupina iz 1.d, 2.d i 5.d razreda i žonglera iz Kluba mladih “Garaža”, veselo prijepodne je završilo podjelom nagrada i pokladnica svim sudionicima.

Iako su svi bili pobjednici te su sve skupine dobile nagradu organizatora, ocjenjivački žiri, u kojem je bila Silvija Kifer iz Centra za kulturu Sigmund Romberg, Ana Pavlović Martinović iz Odjela za društvene djelatnosti grada Belišća, Ana Marija Svalina kao predstavnica Turističke zajednice grada Belišća, Vanja Miličević iz Lokalne razvojne agencije grada Belišća te ravnatelj Dječjeg vrtića “Maslačak” Zdenko Glasovac, odlučio je posebno nagraditi najuspješnije skupne maske – 3. je nagradu osvojilo Snježno kraljevstvo učiteljice 3.c razreda Renate Berečić, 2. su bili pekmez–iz Pekmez ulice vrtićarci s odgojiteljicama Dajanom i Valentinom, a 1. nagradu za najbolju skupnu masku su osvojile Kokice iz 1.c razreda i njihova učiteljica Dajna Đermešter iz belišćanske škole. Među pojedinačnim maskama nagrade su osvojili: mali klaun, Super Mario i klaun Tesa, no sva su djeca zajedno uživala u plesu, pjesmi i zabavi.

U ime Društva “Naša djeca”, koje je osmislilo Dječji maskenbal, još jednu u nizu aktivnosti projekta “Belišće – grad prijatelja djece”, zahvalila se predsjednica Ivana Belcar i to prije svega Zakladi “Hrvatska za djecu”, Gradu Belišću, Turističkoj zajednici grada Belišća te tvrtkama Harburg – Freudenberger i DS Smith. No, najveća zahvala ide svoj djeci, njihovim roditeljima, odgojiteljicama i učiteljicama, te ravnateljima vrtića i škole, Zdenku Glasovcu i Darku Kovaču.

Za sljedeću aktivnost u sklopu projekta “Belišće – grad prijatelja djece”, zadužen je Dječji vrtić “Maslačak”, pri kojem se treba osnovati zbor, koji će nastupiti na sljedećoj aktivnosti, a to je 4. Belišćanski dječji festival zborova (BDF) Vedrofon.

Ostavite komentar

Skip to content