Cvjetni korzo u središtu Belišća

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 3. lipnja 2017. godine, središtem Belišća zavladale su šarene boje, a razlog je bio tradicionalni Cvjetni korzo, manifestacija koju već dugi niz godina organizira Društvo “Naša djeca” grada Belišća, a kojoj je cilj ispratiti još jednu školsku odnosno pedagošku godinu te poželjeti dobrodošlicu ljetu i ljetnim praznicima.

Sve okupljene cvjetiće, pčelice, vrtlare i druge šarene likove iz Dječjeg vrtića “Maslačak” Belišće, Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće te Dječjeg vrtića “Moj Bambi” Valpovo  pozdravila je Ivana Belcar, predsjednica DND-a Belišće te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Uz predstavljanje svih šarenih skupina, u programu koji je uslijedio, a u kojem je bilo puno pjesme i plesa, posebni gosti bili su najmlađi članovi KUD-a “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci sa svojim voditeljicama Ankicom Jurlinom i Mirjanom Majdenić te novoosnovani zbor Dječjeg vrtića Maslačak, koji vodi Ivana Belcar, a koji je na nedavno održanom 4. Belišćanskom dječjem festivalu Vedrofon osvojio nagradu za najbolji prvi nastup. Također, u prigodnom programu, kojeg je vodila Dora Ledinšćak, nastupili su i polaznici Dječjeg vrtića Moj Bambi iz Valpova s odgojiteljicama Vedranom i Stelom. U programu su sudjelovala i djeca polaznici skupine Sovice s odgojiteljicama Sandrom Glasovac, Brankom Vidaković i Nikolinom Vuksanić  te skupina Kikići s odgojiteljicom Dragicom Jančikić. Uz pjesmu i ples predstavili su se i 1.c i 1.d razred s učiteljicama Dajnom Đermešter i Anitom Korov te 2.d s učiteljicom Karmen Soldo.

U cvjetnoj povorci sudjelovali su: skupina Jabučice (odgojiteljice Mirjana Trampus i Danijela Rajković Špoljarić), skupina Pčelice (odgojiteljice Dajana Frljužec i Valentina Mandić), skupina Vjeverice (odgojiteljice Slavica Vuksanić i Sara Vujević)  te skupina Zvjezdice (odgojiteljice Gordana Jelkić i Miroslava Šargač). Iz osnovne škole u povorci sudjelovali su:  3.c (učiteljica Renata Berečić), 3.d (učiteljica Mirjana Glavaš), 2.c (učiteljica Monika Popović Dorkić)  te 2.b  (učiteljica Tajana Frajlić). Posebnost je ovogodišnje cvjetne povorke u sklopu Cvjetnog korza bila ta što su je predvodili mali folkloraši iz Veliškovaca, Gata i Tiborjanaca, a koji su cijelo vrijeme pjevali i pokazali da se ne treba brinuti za očuvanje baštine njihovog kraja.

Treba spomenuti da je Cvjetni korzo dio projekta “Belišće, grad prijatelja djece”, koji sufinancira Zaklada “Hrvatska za djecu” i kojem je nositelj Centar za kulturu Sigmund Romberg, a zahvaljujući Društvu “Naša djeca”, Gradu Belišću i Osječko-baranjskoj županiji, Belišće je doista još jednom dokazalo da s pravom nosi titulu Grada prijatelja djece.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content