Ciklus koncerata MPD-a BelAmi “Dotakni me pjesmom”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

“Dotakni me pjesmom” poručuju članovi belišćanskog MPD “BelAmi”. Naziv je to ciklusa koncerata koji su započeli u Dardi, 21. lipnja 2017. godine, na prvi dan ljeta, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana glazbe. Jer kako najljepše i najuvjerljivije pokazati nekome da ga voliš ili poštuješ nego glazbom i probranim lirskim repertoarom. A članovi MPD “BelAmi” to svakim svojim nastupom čine: iskazuju ljubav prema domovini, zavičaju, čovjeku, ženi, majci, Bogu, glazbi i skupnom muziciranju.

U suradnji s Ansamblom CroArte i Angelčekima iz Darde, zatim s PROFESSORES, vokalno-instrumentalnim sastavom (Aleksandra Čeliković Cvidrak vokal, ujedno i zborovođa svih anasambala, Ana Stanković i Mirna Skokić), uz glazbenu potporu Zdenka Vidovića, harmonikaškog virtuoza te Zvonimira Ivekovića, belišćanskog vrhunskog i svestranog glazbenika, BelAmijevci su se pridružili vojsci glazbenika diljem svijeta koji slave svoj dan.

Nakon koncerta „Večer s BelAmijem“ u Belišću i darđanskog koncerta „Dotakni me pjesmom“, BelAmijevci nastupaju i ovaj vikend.

Održat će samostalni koncert u sklopu Miholjačkog sijela u petak, 7. srpnja, a sudjelovat će i na Petrijevačkim žetvenim svečanostima u subotu, 8. srpnja, kao gosti Vokalne skupine Mursella, a povodom njihove petogodišnjice postojanja.

„ Kad BelAmijevci marširaju“ nitko ne ostaje zakinut, uskraćen, jer svakog mogu dotaknuti pjesmom.

Tekst: Aleksandra Čeliković Cvidrak

 

Ostavite komentar

Skip to content