Belišćani za malenu Leu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kada su u pitanju humanitarne akcije, Belišćanke i Belišćani uvijek su bili spremni pokazati veliko srce i otvorene ruke. Naime, 9. listopada 2016. godine u nastavno-sportskoj dvorani Belišće održan je humanitarni koncert čiji je povod bio zajednička pomoć maloj sugrađanki Lei Anušić. Sav prihod od prodanih ulaznica ide u svrhu liječenja i pomoći ovoj odvažnoj djevojčici. Lea je prekrasna i hrabra dvogodišnja djevojčica iz Belišća koja se bori s vrlo teškom i rizičnom bolešću, neuroblastomom, a trenutno se nalazi na liječenju u Zagrebu. Njezina majka Nikolina uz nju je svaki dan te je ostavila svoj posao kako bi se borila protiv teške bolesti, dok otac Dino svaki slobodan dan odlazi s svojim dvjema prekrasnim damama.

Na humanitarnom koncertu svoj glazbeni doprinos dali su Tamburaški sastav Džentlmeni, Mayborne Hash, Alkotest band, Allegro band, Treća smjena i Cappucino light band. U ime organizatora koncerta, Savjeta mladih grada Belišća i Centra za kulturu Sigmund Romberg, publici se obratila ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer koja je malenoj Lei poželjela što brži i uspješniji oporavak. Uspješno organiziranom koncertu doprinijeli su i NK “Podravac” Bistrinci, UŠR Bistrinci, Kalivoda obrt, NK “Gat”, NK “Mladost” Tiborjanci, NK “Zrinski ” Vinogradci te gđa Mirjana Gradinjan. Mnoge zamolbe za pomoć upućene su i pravnim osobama, a svoju donaciju već su dali Grad Belišće, Hidrobel Belišće, Limarija šimić, TEO-Belišće i Santaj plastika. Lions club Valpovo Belišće također se uključio u humanitarnu akciju za Leu Anušić, a Hrvatsko društvo skladatelja odreklo je 10 % od doprinosa koji im se uplaćuje.

Od prodanih ulaznica građani su skupili čak 22.222 kune! Time su pokazali kako imaju veliko srce za pomoć potrebitima i nisu se oglušili na priču o teškom životnom putu malene djevojčice.

Humanitarni koncert uljepšale su i Belišćanske mažoretkinje s nastupima sviju triju skupina te plesna skupina učenica Osnovne škole Ivana kukuljevića Belišće pod vodstvom učiteljice Karmen Soldo.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli, a Lei želimo što brži oporavak i što skoriji povratak kući.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content