BelAmijeva “žetva”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U bogatom kulturno-turističkom vikendu, 7. i 8. srpnja 2017. godine u Slavoniji nastupili su i članovi MPD-a BelAmi iz Belišća. Više nego dostojno prezentirali su svoj rad, ljubav prema glazbi, zavičaju i prema svim ljudima dobre volje koji ih na svakom nastupu zdušno podržavaju, što govori pljesak kojim ih publika nagradi nakon pjesme, ali i tijekom izvedbe.

Na manifestaciji „Miholjačko sijelo“ članovi BelAmija održali su samostalni koncert uz instrumentalnu pratnju trija PROFESSORES, Mateja Presnaca i vokalno-instrumentalnu suradnju sa Zvonimirom Ivekovićem. Predivan, akustično savršen prostor miholjačke Vijećnice u dvorcu Prandau-Mailath, odisao je  toplinom i nježnošću svakog otpjevanog tona i izgovorenog stiha (Mladen Šarlija). Publika je bila dotaknuta pjesmom, kako je i glasio naziv koncerta: „Dotakni me pjesmom“.

U subotu, 8. srpnja, u sklopu „Petrijevačkih žetvenih svečanosti“, a kao gosti slavljeničke Vokalne skupine Mursella i MPD je dao svoj glazbeni doprinos. Uživajući u ambijentu, na prekrasno dekoriranoj pozornici, među brojnim pjevačima drugih ansambala, dobrim domaćinima (Romana Borš-Mačak) i oduševljenoj publici, Petrijevcima se orilo: “Tu je tvoja zemlja, tu sagradi dom…”

Svi koji su bili, došli su na događaj, a sa sobom ponijeli DOŽIVLJAJ!

Tekst: Aleksandra Čeliković Cvidrak

Ostavite komentar

Skip to content