BelAmijeva glazbena čestitka

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

MPD BelAmi, članovi glazbene sekcije Amaterskog kazališta Belišće, svojim večerašnjim koncertom obilježit će Dan državnosti na najljepši način: pjesmom, zajedništvom i optimizmom koji im ne manjka. Pjesmom – jer ih je ona združila prije nepune dvije godine, a u tako kratko vrijeme realizirali su 29 koncerata i nastupa, što sami, što združeni u veliki pjevački korpus sastavljen od sličnih ansambala, kao i uz brojne soliste vokaliste ili instrumentaliste, te uz eminentne tamburaške sastave.

Česti su gosti u Županiji Baranja u Mađarskoj gdje stoljećima žive Hrvati i također čuvaju svoju tradiciju pa združivanjem pokazuju “sličnost u različitosti i različitost u sličnosti”. Osmišljavaju tematske koncerte, a najdraži su im humanitarni jer tako opet privlače ljude dobre volje i potiču zajedništvo i čovjekoljublje. Zadnji takav bilo je sudjelovanje na koncertu Zvonka Bogdana u Gajiću prihod kojega je namijenjen izgradnji crkve u tom malom pitoresknom baranjskom selu. BelAmijevci su “zagrijali” publiku polusatnim nastupom kao “predgrupa“ vrhunskom umjetniku.

Tko je jednom osjetio pozitivnu energiju kojom zrače BelAmijevci, napunio se radošću i optimizmom koji nam je najpotrebniji. Sad i uvijek. Stoga, večeras, 25.6.2018. na Dan državnosti naše jedine i najljepše domovine, u dvorani Glazbene škole u Belišću u 20,00 sati, koncert “BelAmi i prijatelji”!

Ostavite komentar

Skip to content