Održan 15. Maestro, hvala za sve, neka glazba dalje teče

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 24. listopada 2014. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća u organizaciji Amaterskog kazališta i  Centra za kulturu Sigmund Romberg održan je tradicionalni program sjećanja na prvog glazbenog voditelja Antuna Lulića pod nazivom 15. Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče.

Antun Lulić umro je 1990. godine, a punih 30 godina bio je aktivan u glazbenom životu Belišća i cijele Valpovštine. Na desetu godišnjicu njegove smrti, 2000. godine, Amatersko kazalište započelo je s održavanjem programa njemu u spomen te su u prijepodnevnim satima predstavnici Kazališta zapalili svijeću i položili cvijeće na njegov grob na gradskom groblju u Valpovu.

Uz pratnju  Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta u sastavu: Zvonimir Iveković, solo gitara, vokal i voditelj orkestra, Željko Čorba, bas gitara, Davor Novaković, klavir i klavijature, Stjepan Jambrović-Štef, bubnjevi i Adalbert Gyerek-Bela, truba nastupili su solisti: Ana Šikić, Nenad Mikić i Andrea Kristić dok je Valentina Gyerek pjevala uz gitarsku pratnju Vjekoslava Pavlovića. Gosti programa bili su Tomica Jergović s harmonikom, kantautor Zlatko Krznarić s usnom harmonikom i gitarom i mladi virtuoz na tamburici, najbolji tamburaš u Republici Hrvatskoj u svojoj kategoriji za 2013. godinu  Dominik Milošević.

Izvođače i publiku je s nekoliko nadahnutih riječi pozdravio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Ovaj koncert bio je ujedno i prvi nastup Zabavnog orkestra u Velikoj vijećnici grada Belišća, zbog uređenja i obnove dvorane Amaterskog kazališta.

I ove godine program su, svojim dolaskom, uveličala braća pokojnog maestra Branko i Jakob Lulić iz Osijeka. Program je vodila ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer. Na kraju programa organizatorima, izvođačima i publici velikim buketom cvijeća i dirljivim riječima zahvalio se  Branko Lulić.

Ostavite komentar

Skip to content