Zbor Concordia discors održao koncert u Centru za kulturu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 23. travnja 2016. godine, u sklopu programa obilježavanja 132. rođendana i Dana grada Belišća, Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, prigodnim je riječima predstavila i najavila nastup Akademskog zbora Filozofskog fakulteta Concordia discors iz Zagreba.

Concordia discors djeluje od 2010. godine, a danas broji stotinjak članova, prvenstveno studenata Filozofskog fakulteta. U šest godina djelovanja zbor je postignuo značajne rezultate među kojima se ističu: posebna rektorova nagrada za izvedbu „Velike mise u c –molu, KV 427 “ W. A. Mozarta u Zagrebu 2014., nastup na manifestaciji Europe sings povodom Dana Europe u Beču 2014., treće mjesto u finalu natjecanja “Do posljednjeg zbora” (HRT, svibanj 2012.), zlatne plakete u B kategoriji i posebna nagrada – prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora na „Natjecanjima pjevačkih zborova“ u Zagrebu, dvije zlatne plakete na natjecanju Canta al mar u Španjolskoj (2012.), tri na natjecanju Venezia in Musica 2013. te tri u Pragu (Praga cantat) 2014. godine. Umjetničko vodstvo zbora čine Jurica Bošković, Vinko Karmelić, Lobel Filipić i Marina Jurković.

Concordia discors pripremila je raznolik i zanimljiv repertoar koji je mnogobrojna publika u ispunjenoj dvorani s oduševljenjem prihvatila. U zborskoj glazbenoj večeri uživali su i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić te župnik Župe svetog Josipa Radnika fra Branko Janjić. Prisutnima se obratio i bivši predsjednik zbora, Belišćanin Mislav Matišić koji je i inicirao gostovanje ovog zbora u Belišću.

Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content