Završetak Memorijala uprizorenjem predstave “Žensko pitanje”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ovogodišnji Memorijal Dragutina Merca-Nunoša i Ivana Nikolnikova-Vanje, 38. po redu, službeno je završen u petak, 27. svibnja 2016. godine, uprizorenjem komedije „Žensko pitanje“ u izvedbi Amaterskog kazališta Belišće.

Ova zanimljiva komedija istančanim humorom i naglašenim sarkazmom u dijalozima vjerno prikazuje sve zamršenosti međuljudskih odnosa. Središnji odnos u djelu, oko kojeg se isprepliću svi drugi odnosi, jest pretjerano zaštitnički odnos konzervativne majke prema svojoj kćeri. Taj njihov odnos postaje sve konfliktniji kada majka saznaje da je njezina kćer zaljubljena u tajnovitog mladića, a jadna djevojka pak zato postaje sve buntovnija, jer više ne želi živjeti pod majčinim staklenim zvonom.

Članovi Amaterskog kazališta Belišće izvrsnom su glumom uspjeli domaćoj publici dočarati sve te zapetljane, komične odnose. Važno je pritom naglasiti da su neki glumci u ovoj komediji odigrali svoje prve kazališne uloge. Osim talentiranih novih glumačkih nada, za uspjeh „Ženskog pitanja“ zaslužni su i oni s dugogodišnjim iskustvom i radom u Amaterskom kazalištu. Među njima je svakako glumac i solist dramskog ansambla Ivica Koprivnjak, koji je ujedno i režirao ovogodišnju izvedbu „Ženskog pitanja“. Za izniman doprinos belišćanskom kazališnom amaterizmu, tijekom 50 godina predanog rada i ljubavi prema kazalištu, Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, dirljivim je riječima zahvale uručila Ivici Koprivnjaku priznanje za njegovo cjelokupno glazbeno-dramsko stvaralaštvo. Priznanje za 15 godina rada u kazališnom amaterizmu primila je i Nevenka Blažević.

Predsjednik Amaterskog kazališta Belišće, Željko Čorba, također je čestitao slavljenicima i zahvalio se svima koji doprinose uspješnom kazališnom radu, a dogradonačelnik grada Belišća, Domagoj Varžić, službeno je proglasio 38. Memorijal Dragutina Merca-Nunoša i Ivana Nikolnikova-Vanje završenim.

Tekst: Silvija Kifer
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content