Uskrsna manifestacija “Gnijezdo s 1000 pisanica”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 26. ožujka 2016. godine, u gradu Belišću održana je tradicionalna uskrsna manifestacija “Gnijezdo s 1000 pisanica”. Organizatori manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori Centar za kulturu Sigmund Romberg, Matica umirovljenika grada Belišća i Društvo “Naša djeca” Belišće.

U blagdanskom ozračju mali i veliki građani Belišća ponovno su oživjeli i osjetili radost Uskrsa. Manifestacija je započela u 10:00 sati ispred Caffe bara “2 you” gdje je održana predstava “Postolar i vrag” Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca koja je privukla velik broj djece te ih nasmijala i zabavila. Voditeljica programa bila je Ivana Belcar, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

U 11 sati je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić s uskrsnim zečevima otkrio veliko gnijezdo s 1000 pisanica koje su djeca s radošću tražila u travi. U gnijezdu se nalazilo i 10 posebno označenih jaja za koje su mališani koji su ih pronašli dobili prikladne uskrsne paketiće.

Posjetitelji su mogli razgledati i pronaći nešto za sebe i na gospodarskom sajmu organiziranom povodom uskrsnih blagdana.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content