Uskoro otvorenje Doma kulture

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Nakon što je krajem listopada prošle godine započela rekonstrukcija Doma kulture, u ovom objektu obavljaju se posljednji radovi na otklanjanju nedostataka i provode se pripreme za svečanost otvorenja, koja bi prema posljednjim najavama, trebala biti održana 10. srpnja 2015.

Rekonstrukcija se odvijala u dvije faze, a prva faza obuhvatila je kompletno uređenje unutrašnjosti zgrade, izmjenu stolarije te unutrašnje zahvate kojim je Dom kulture dobio ne samo novi izgled nego i proširio postojeće kapacitete i mogućnosti za izvođenje predstava velikih anasambala. Prostor je proširen za dvjestotinjak četvornih metara. Ulaz u kazalište je s južne strane, a u stražnjem dijelu je manja višenamjenska dvorana te pomoćni prostori s garderobama za glumce, koji će ubuduće predstave izvoditi na većoj pozornici.

Eto nazire se kraj i ovoj opsežnoj rekonstrukciji i sve će završiti na gotovo četiri milijunu kuna uloženih i adaptaciju i opremanje, kaže Silvije Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg. U rekonstrukciju smo uložili novac Ministarstva, Županije i grada, i zadovoljna sam učinjenim. Još da se otklone sitniji nedostaci nakon radova imat ćemo vrlo dobre uvjete za rad i uvjerena sam da ćemo našim sugrađanima pružiti obilje kulturnih sadržaja i programa u novouređenom prostoru. Uređeno je udobno gledalište s nepromijenjenim brojem sjedalica u odnosu na ranije, a poboljšana je kvaliiteta svih prostora.

Centar za kulturu postat će, tako očekujem, kultno okupljalište svih onih koji su za Dom kulture bili vezani i do sada, ali i za sasvim novu kategoriju gostiju koji će svoje interese pronaći u programima koje će im ponuditi Kazališna kavana, veseli se ravnateljica.

Tekst i foto: Vladimir Vazdar (valpovstina.info)

Ostavite komentar

Skip to content