Tomislav Zvonarić Žuma u Belišću predstavio novu knjigu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U organizaciji Grada Belišća i Centra za kulturu Sigmund Romberg, u petak, 25. lipnja 2021., u Kazališnoj kavani, predstavljena je četvrta knjiga autora Tomislava Zvonarića Žume “Baraber Belišća grada iz Mitrovice kvarta”.

Tomislav Zvonarić Žuma rođen je u Veliškovcima, živio je u Bistrincima i Belišću, a iako već godinama živi u Zagrebu, autor svoj kraj nikad nije zaboravio. Nova knjiga, prožeta nostalgijom prema rodnom kraju, mladosti i nekim drugačijim vremenima, uz dozu gorčine, tiskana je pod pokroviteljstvom Grada Belišća i Tiskare “Slog”.

U ime Grada Belišća, posjetitelje je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić, te pohvalio autorova nastojanja da čitatelja odvuče u neke drugačije poglede na Belišće, a posebno Mitrovicu. Uz autora, promotori knjige bili su Denis Šimić, Vladimir Vazdar, kao i poseban gost, renomirani hrvatski glumac Filip Šovagović, koji svoje korijene ima upravo u Valpovštini. U programu je sudjelovao i Ivan Šimić, kao i Zvonimir Iveković, s dvjema prigodnim pjesmama Tonike Bučanca. Predstavljanje je vodila ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Glavica.

Foto: Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content