Smotra kazališnih amatera Osječko-baranjske županije u Belišću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg u petak, 6. travnja 2018. godine s početkom u 18.00 sati održat će se Smotra kazališnih amatera Osječko-baranjske županije. Na smotri sudjeluju Dramski ansambl odraslih Amaterskog kazališta Belišće te Kazališno-dramska udruga “Drski” Viljevo. Ulaz na smotru je slobodan.

Dramski ansambl odraslih Amaterskog kazališta Belišće otvara smotru u 18.00 sati komedijom “Ufuraj se i pukni, Kera”. Redatelj i scenograf predstave je Ivica Koprivnjak, dok tekst komedije potpisuje Ljubomir Kerekeš. Ova komedija na humorističan i zabavan način dočarava životnu prekretnicu brata i sestre – upis na studij glume. Igraju Marija Perošević, Vlado Fakraš, Roberta Paulić i Ivica Koprivnjak.

U stanci između dviju predstava publici će se predstaviti Dramska grupa Srednje škole Valpovo sa skečem “E, moj Đureto!” autorice Ljiljane Silađi, koja je i mentorica dramske grupe. U skeču igraju Sara Perak i Elena Perak.

U 19.30 smotra se nastavlja predstavom Kazališno-dramske udruge “Drski” iz Viljeva “Inati se Slavonijo”. Radnja ove tragikomedije s elementima fantastike odvija se u Viljevu 2101. godine. Klara i Anabela posljednje su dvije stanovnice Viljeva, a slična situacija je u cijeloj Slavoniji. Otvara se vremenska rupa iznad Viljeva i na pozornicu izlaze ljudi iz viljevačke prošlosti. Igraju Silvija Crnčan, Dina Kovač, Marin Kopić, Valentina Šumanovac, Marta Senković i Danko Ronta. Autor teksta je Danko Ronta.

Županijska smotra selekcijskog je karaktera, a najbolje predstave bit će odabrane za nastup na državnoj razini – 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. FHKA godišnja je smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina, a zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine. Županijsku smotru u Belišću pratit će izbornik Alen Biskupović, doc.dr.sc. teatrologije i kazališni kritičar.

Ostavite komentar

Skip to content