Scena Gorica: komedija “I živjele su sretno…?” – otvorenje 40. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, a u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća, u petak 4. svibnja 2018. godine, u 20h u dvorani Centra za kulturu komedijom “I živjele su sretno…?” Scene Gorica, bit će otvoren 40. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. Tekst predstave napisala je Nina Horvat, a režiju potpisuje Frana Marija Vranković. U predstavi igraju: Jelena Hadži Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Katarina Baban (Snjeguljica) i Selma Mehić (Bezimena).

Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara, pokazuje predstava „I živjele su sretno…?“ u kojoj se na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, uz slavljenicu, nalaze Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled.

Kao i u izvornoj bajci, Trnoružica se probudila iz stogodišnjeg sna i upoznala svog princa iz bajke. Dvije godine kasnije, zaručili su se i odlučili vjenčati. Je li to bila ljubav na prvi pogled? Odgovaraju li si oni savršeno kako su nam pričali u bajkama? Otkrijte na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, koju je za nju organizirala njezina svadbena kuma Pepeljuga. Kako je Trnoružica prespavala znatan dio 20. i početak 21. stoljeća, tema njezine djevojačke su burne dvadesete, ali bez prohibicije. Kako se Trnoružica nosi s „instalebrity“ svijetom, Bezimena s duhom Male Sirene, Pepeljuga sa životom u izobilju, a Snjeguljica bez sedam patuljaka, te kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi, otkriva predstava Scene Gorica „I živjele su sretno…?“.

Cijena ulaznice je 25 kuna, a rezervirati možete u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Ostavite komentar

Skip to content