Premijera predstave “U našem podrumu” oduševila publiku

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 31. ožujka 2023. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, izvedena je premijera predstave “U našem podrumu” Dramskog studija mladih Amaterskog kazališta Belišće. To je bila posljednja predstava 43. Belišćanskog dramskog memorijala.

Dramski studio mladih Amaterskog kazališta Belišće, pod vodstvom Doriana Vicića, svojom odličnom izvedbom, oduševio je u petak sve prisutne. Studio mladih je svojom izvrsnom glumom i igrom pokazao kako se trud i rad zaista isplati. Važno je napomenuti da se ansambl sastoji isključivo od ženske populacije, koja je fantastično odigrala i muške i ženske uloge. U predstavi su glumile Ana Dora Bajto, Laura Vrban, Ines Majdenić, Josipa Krišković, Mirjam Šipek, Iva Šafran, Nora Pastulović, Julianna Popović, Vendi Vicić i Lana Činčak. Tekst i režiju za predstavu potpisuju Dorian Vicić i Ana Dora Bajto, a za kostime i scenografiju bile su zadužene Dorija Lilion i Ivona Čačulović.

Predstava je komičnog duha, a bavi se pitanjem nesporazuma koji je prisutan svugdje oko nas. U kraljevićevim odajama dozvoljeno je raditi sve osim jedne stvari – odlaziti u podrum. Iako je zabranjen, podrum često dobiva posjete. Kraljevićevo pronalaženje ljubavi te izbivanje iz dvorca učinilo je podrum zanimljivim mjestom radnje i centrom događanja. Dramski studio mladih Amaterskog kazališta Belišće kroz radionice i vježbe prošao je prilagođenu edukaciju o osnovama scenske igre i glume. Svojom izvedbom pokazali su da i amateri mogu biti pravi profesionalci.

Foto: Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content