Predstavljena knjiga Tomislava Zvonarića Žume

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U četvrtak, 16. lipnja 2016. godine, u prostoru Kazališne kavane u Belišću predstavljena je knjiga autora Tomislava Zvonarića Žume pod nazivom “Sjećanja, razmišljanja, nadanja”, u organizaciji Grada Belišća i Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Na početku se zainteresiranoj publici obratio gradonačelnik Belišća Dinko Burić koji je poželio iskrenu dobrodošlicu autoru. Promotor predstavljanja Dragan Milec osebujno je opisao knjigu i predstavio autora. Tomislav Zvonarić Žuma u svojim zapisima progovara o svojoj mladosti, životu, društvenim i političkim događanjima u domovini, kao i o svom rodnom gradu, Belišću. Neke od ulomaka iz knjige čitali su Silvija Kifer, ujedno voditeljica predstavljanja, te Mato Jerkić. Belišćanski kantautor Zlatko Krznarić program je upotpunio dvjema glazbenim točkama.

Tomislav Zvonarić Žuma rođen je u Veliškovcima, a živio je u Bistrincima i Belišću. Iako živi u Zagrebu, autor svoj kraj nikad nije zaboravio o čemu piše i u svojoj novoj knjizi. Na kraju je zahvalio svim sponzorima te Gradu Belišću na velikoj potpori te gostoprimstvu.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content