Predstava “Čehovljeve livadice – i tako dalje, i tome slično”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 23. ožujka 2024. godine s početkom u 20 sati, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, nastavlja se 44. Belišćanski dramski memorijal drugom po redu predstavom naziva “Čehovljeve livadice – i tako dalje, i tome slično”, koju će izvesti vukovarski amateri Scene Martin.

Predstava “Čehovljeve livadice – i tako dalje, i tome slično” nastala je prema jednočinkama A. P. Čehova – “Labuđi pjev”, “Prosidba” i “O štetnosti duhana”. Redateljica Tijana Pavliček ovim jednočinkama prilazi na tri različita načina, koje povezuje istom dramaturškom niti. Prvi dio nešto je eksperimentalniji, začudniji i dirljiviji, prikazuje glumca komedijaša na zalazu karijere koji promišlja o smislu života i umjetničkog stvaralaštva, ali i otvara šire teme poput suočavanja sa smrti i starosti. Drugi dio, “Prosidba”, ujedno je i središnji dio ovog kolaža te bi publici mogao postati i najomiljeniji jer vrlo britko i aktualno prikazuje odnose unutar obitelji, partnerske odnose kao i što se dogodi kad komunikacija postane gotovo nemoguća. Posljednji dio posvećen je najpoznatijem Čehovljevom monologu “O štetnosti duhana” koji je redateljica žanrovski potpuno izmijenila te ga postavila u obliku stand-upa. U predstavi glume: Željko Mandić, Dražen Štedul, Anita Vukas, Dario Vukas, Tanja Pavošević i Davor Babić, a za ton i rasvjetu zadužen je Matej Nadovski.

Ulaznice, po cijeni od 4 eura, možete rezervirati u Centru za kulturu Sigmund Romberg svakog radnog dana od 7 do 15 sati, na telefon 533-274, e-mail: rezervacije@cks-romberg.hr ili na Facebook stranici Centra.

Ostavite komentar

Skip to content