Otvorena izložba fotografija te održan 20. Hvala maestro

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 18. listopada 2019. godine, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, u prostoru Kazališne kavane, otvorena je izložba fotografija “60 godina vjernosti glazbi i Belišću”. Zaljubljenici u glazbu, vjerni posjetitelji glazbenih programa, bivši i sadašnji članovi orkestra, zajedno su se prisjetili početaka Zabavnog orkestra, osnovanog davne 1959. godine. Dijamantnu obljetnicu uspješnog i neprekidnog rada, nije bilo lako sažeti u svega trideset fotografija, a posjetitelji će sve do 6. prosinca moći pogledati vremenski presjek ove vrijedne obljetnice.

Odmah nakon izložbe, u spomen na prvog voditelja i utemeljitelja Zabavnog orkestra, maestra Antuna Lulića, održan je 20. glazbeni program “Hvala maestro”. Vjerna belišćanska publika te, kao posebni gosti, braća maestra Lulića, srdačno su nagradili i premijerni nastup ponovno okupljenog Tamburaškog orkestra Amaterskog kazališta Belišće. Profesionalno i nadahnuto mladi su glazbenici, pod vodstvom Dominika Špoljarića, uspješno nastavili tamo gdje su njihovi prethodnici, prije devet godina, stali. Kao gosti programa, publici se se predstavili i studenti Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, okupljeni u Tamburaškom komornom orkestaru “Golden Strings Orchestra”.

Simpatije publike osvojio je i Zabavni orkestar koji je instrumentalno pratio soliste, u sastavu, voditelj Zvonimir Iveković, Stjepan Jambrović Štef, Davor Novaković, Matej Vidranski i Marko Glavica. Publici su zapjevali Ivica Koprivnjak, Viktorija Bašić, Ana Šikić, Valentina Pavlović uz pratnju Vjekoslava Pavlovića, Marko Glavica te Zvonimir Iveković, a na trubi je solirao Adalbert Gyerek Bela. Još jednom su se isprepleli stari glazbeni brojevi s novima, romanse i pop skladbe, tambure i električne gitare, a večer posvećena iznimnim obljetnicama svima je potvrdila da glazbeni entuzijasti u Belišću imaju svoje nasljednike. “Šezdeset im je godina tek!”

Foto: Tin Lacković/Zaim Saljiji/Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content