Održana predstava “Čehovljeve livadice – i tako dalje, i tome slično”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 23. ožujka 2024. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, nastavljen je 44. Belišćanski dramski memorijal. Članovi i članice vukovarske Scene Martin izveli su predstavu “Čehovljeve livadice – i tako dalje, i tome slično”.

Predstava je nastala prema jednočinkama A. P. Čehova – Labuđi pjev, Prosidba i O štetnosti duhana koje su povezane istom dramaturškom niti. Prvi dio, Labuđi pjev, prikazuje glumca komedijaša na zalazu karijere koji promišlja o smislu života i umjetničkog stvaralaštva, ali i otvara šire teme poput suočavanja sa smrti i starosti. Drugi dio, Prosidba, aktualno prikazuje odnose unutar obitelji, partnerske odnose kao i što se dogodi kad komunikacija postane gotovo nemoguća. Treći dio, O štetnosti duhana, postavljen je u obliku stand-upa. Predstava je pomalo drugačija od onoga što je belišćanska publika dosad imala prilike pogledati, ali svakako zanimljiva i vrijedi je pogledati. U sat vremena koliko je trajala predstava gledatelji su se mogli nasmijati, ali i zamisliti i promišljati o različitim situacijama iz svakodnevnog života.

U predstavi su glumili: Željko Mandić, Dražen Štedul, Anita Vukas, Dario Vukas, Tanja Pavošević i Davor Babić, koji su nagrađeni velikim pljeskom publike. Redateljica predstave je Tijana Pavliček, dok je za ton i rasvjetu bio zadužen Matej Nadovski.

Foto: Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content