Održan koncert “Pođite kralji…”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mještanima Župe Harkanovci i dobrim ljudima cijele Valpovštine, združeni baranjsko-slavonski ansambl darovao je koncert „POĐITE KRALJI…“ u crkvi sv. Ivana Kapistrana u Ivanovcima, 6. siječnja 2017.g. na blagdan Bogojavljanja.

Na koncertu su nastupili: Ansambl CroArte iz Darde, Muško pjevačko društvo „BelAmi“ iz Belišća, PROFESSORES (Ana Stanković, klavijature i Aleksandra Čeliković Cvidrak, vokal), „Angelčeki“ iz Darde, Tamburaški sastav „TRAŽENI“ te članovi KUD-a „ŠOKADIJA“ Ivanovci-Marjančaci-Zelčin uprizorivši običaj darivanja plodova zemlje, kruha i slavonskih neizostavnih delicija, kao simboliku, kako su i Sveta tri kralja darivali maloga novorođenoga Boga, Kralja, čovjeka. Prikaz je osmislila gospođa Mirjana Gradinjan i okupila članove.

Koncertom je ravnala maestra Aleksandra Čeliković Cvidrak, voditeljica svih ansambala.

Najveća zahvala izvođačima na uloženom trudu bile su pohvalne i iskrene riječi domaćina velečasnog Josipa Martinovića, župnika Župe Harkanovci, topli pljesak publike i pozdrav i blagoslov biskupa u miru mons. Marina Srakića koji je prenijela gospođa Spomenka Stanić, predsjednica MO Ivanovci.

MPD „BelAmi“ ravnopravno je participiralo na koncertu, a publiku se posebno dojmila isključivo muška vokalno-instrumentalna izvedba pučkog napjeva „Tri kralja jahahu“.

BelAmijevcima ovo je već četvrti vrlo zapažen nastup za kratko vrijeme svoga egzistiranja.

Ostavite komentar

Skip to content