Održan glazbeni program “Zlatni dečki električnih nota”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U srijedu, 16. studenoga 2022. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, održan je treći po redu program 45. Rombergovih glazbenih večeri, koncert prvih električnih sastava s našeg područja “Zlatni dečki električnih nota”.

Na koncertu su nastupili glazbeni sastavi koji su osnovani 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a djelovali su na našem području: VIS Talasi, Grupa San, VIS Asteroidi te rock trio Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće – Retris. U sastavu VIS-a Talasi nastupili su Željko Mogoroš na solo gitari, Josip Miler – Joso na ritam gitari, Zdravko Sudar – Keith na bas gitari, Krunoslav Ižaković na bubnjevima i Zvonimir Iveković kao vokal. U sastavu Grupe San nastupili su Zlatko Ivošević – Kec na gitari, Krunoslav Majer na bas gitari, Krunoslav Ižaković na bubnjevima i Zvonimir Iveković kao vokal. VIS Asteroidi bili su u sastavu: Boris Karša na bas gitari i kao vokal, Matija Karša na gitari i kao vokal, Renato Lukić na klavijaturama, gitari i kao vokal te Krunoslav Ižaković na bubnjevima. Na samom kraju nastupili su članovi Zabavnog orkestra AK Belišće kao rock trio pod imenom Retris u sastavu Zvonimir Iveković na gitari i kao vokal, Zoran Podobnik – Žof na bas gitari i kao vokal i Stjepan Jambrović – Štef na bubnjevima. Kao poseban gost pridružio im se poznati gitarist i pjevač Divljih jagoda Livio Berak na gitari.

Svaki sastav izveo je po pet skladbi, a publika je imala prilike uživati u popularnim hitovima tadašnjih generacija. Voditeljica programa bila je djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg Katarina Bošnjak.

Foto: Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content