Održan glazbeni program “Zlatni dečki električnih nota”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U četvrtak, 16. studenoga 2023. godine, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće te uz podršku Grada Belišća i Osječko-baranjske županije, održan je treći po redu program 46. Rombergovih glazbenih večeri, koncert prvih električnih sastava s našeg područja pod nazivom “Zlatni dečki električnih nota”.

Na koncertu su nastupili glazbeni sastavi koji su osnovani 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a djelovali su na našem području: VIS Talasi, Grupa San, VIS Asteroidi te rock trio Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće – Retris. U sastavu VIS-a Talasi nastupili su Željko Mogoroš na solo gitari, Josip Miler na ritam gitari, Zoran Podobnik na bas gitari, Krunoslav Ižaković na bubnjevima i Zvonimir Iveković kao vokal. U sastavu Grupe San nastupili su Zlatko Ivošević na gitari, Krunoslav Majer na bas gitari, Krunoslav Ižaković na bubnjevima i Zvonimir Iveković kao vokal. VIS Asteroidi bili su u sastavu: Boris Karša na bas gitari i kao vokal, Matija Karša na solo gitari, Krunoslav Ižaković na bubnjevima i Zvonimir Iveković na ritam gitari i kao vokal. Na samom kraju nastupili su članovi Zabavnog orkestra AK Belišće pod imenom Retris u sastavu Zvonimir Iveković na gitari i kao vokal, Zoran Podobnik na bas gitari i kao vokal i Dominik Stanković na bubnjevima. Kao poseban gost pridružio im se poznati gitarist i pjevač Divljih jagoda Livio Berak.

Svaki sastav izveo je po pet skladbi, a publika je imala prilike uživati u popularnim hitovima tadašnjih generacija. Voditeljica programa bila je članica Amaterskog kazališta Josipa Krišković.

Foto: Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content