Održan Dijamantni koncert VIS-a Talasi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, u četvrtak, 28. rujna 2023. godine, u dvorani Centra, održan je Dijamantni koncert – svečanost obilježavanja 60. obljetnice VIS-a Talasi.

Vokalno-instrumentalni sastav Talasi obilježili su 60 godina postojanja na mjestu gdje su i započeli svoju dugogodišnju karijeru. Nastupili su u sastavu: Željko Mogoroš – solo gitara, Josip Miler – ritam gitara, Zoran Podobnik – bas gitara, Krunoslav Ižaković – bubnjevi, Stjepan Jambrović – udaraljke i Zvonimir Iveković – vokal. Gošće programa bile su Nora Pastulović i Emina Vujnovac. Na početku koncerta sve prisutne, u ime Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, pozdravila je Katarina Bošnjak, a kroz cijeli program publiku je vodio i zabavljao Zvonimir Iveković. Mnogobrojna publika uživala je u odličnoj glazbi i atmosferi. VIS Talasi izveli su dvadesetak domaćih i stranih hitova iz različitih razdoblja njihova djelovanja, a na kraju su, na zahtjev publike, ponovili još jednu skladbu.

Podsjetimo, Talasi su prvi vokalno – instrumentalni sastav električnih gitara na našem području. Osnivač i voditelj sastava je Željko Mogoroš koji je pred kraj 1963. godine okupio i druge članove te ih naučio svirati. Električne gitare, magnete i pojačala izradili su sami. Melodije je “skidao” s Radio Luxembourga i Radio Zagreba. Solo gitaru je svirao Željko Mogoroš, bas gitaru Albin Vicić, ritam gitaru Stjepan Adžić i bubnjeve Željko Kovačević koji je i pjevao kao glavni vokal. Godine 1966. na upražnjeno mjesto bas gitarista dolazi Zdravko Sudar. Prvi veći nastup imali su 16. listopada 1964. godine na priredbi “Mikrofon je vaš” Amaterskog kazališta u Belišću.

Foto: Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content