Obilježena 11. Noć kazališta

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 16. studenog, povodom obilježavanja Noći kazališta, glumac i redatelj AK Belišće Ivica Koprivnjak gostovao je u Slavonskom Brodu u Centru mladih s monodramom Ivana Kozarca “Đuka Begović” s kojom je ponovno zaokupio veliku pozornost tamošnje publike te primio pozitivne kritike na svoj dosadašnji rad i glumu.

U nedjelju, 17. studenog, u dvorani Centra za kulturu također je obilježena 11. Noć kazališta u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg. Program je započeo u 19.30 sati s Dječjim dramskim ansamblom Amaterskog kazališta Belišće pod vodstvom profesorice Ljiljane Silađi, a koji su izveli dva igrokaza, “Koza i kozlići” te “Fina juhica”. Prilagodbu teksta za oba igrokaza napravila je voditeljica, Ljiljana Silađi, a mladi glumci: Glorija Popović, Julijana Bajtl, Gabrijela Talić, Adrijana Uskoković, Nora Pastulović, Lana Božer, Julijana Popović, Iva Šafran, Mirjam Šipek, Lora Pandurić, Petra Bublić, Emanuela Balog, Marisa Petranović i Krešimir Petrović su ga na zanimljiv način interpretirali i prenijeli publici u dvorani Centra.

U 20 sati uslijedila je repriza komedije “Ministrov sin” u izvedbi Dramskog ansambla odraslih Amaterskog kazališta Belišće, autora Fadila Hadžića, za koju režiju i prilagodbu teksta potpisuje Ivica Kovrivnjak. Predstava je premijerno izvedena početkom travnja ove godine kojom je zatvoren 41. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. U ovoj komediji zaigrali su Vlado Jung (Vlado Zelenika, ministar), Roberta Paulić (Melita Zelenika, supruga), Lea Iharoš (kći), Dorian Vicić (sin), Marko Glavica (nezakoniti sin), Ana Paulić (Vera, tajnica), Vlado Farkaš (Adalbert Kokoška, politolog) i Vlado Paulić (konobar). Šaptačice su bile Nevenka Blažević i Ada Komaromy, a za tehniku je bio zadužen Zvonimir Iveković.

Ulaz na Noć kazališta 2019. za sve posjetitelje je bio slobodan.

Foto: Darko Jančikić/Vlado Farkaš

Ostavite komentar

Skip to content