Noć muzeja u Belišću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 27. siječnja 2017. godine, s početkom u 18 sati, službeno je otvorena popularna manifestacija na državnoj razini pod nazivom Noć muzeja 2017. Ove godine tema je bila Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo.

Organizacija ovog događaja na državnoj razini zadatak je Hrvatskog muzejskog društva i od iznimne je važnosti radi prikupljanja, očuvanja te prezentacije najširoj javnosti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine koju štite brojni muzeji, ali i druge kulturne ustanove u Republici Hrvatskoj.

Hvalevrijednoj akciji priključio se i naš muzej koji je od 18 sati pa do sitnih noćnih sati bio otvoren svim posjetiteljima. Oni koji su odlučili, unatoč zimi, doći do zgrade Gradske uprave mogli su vidjeti izložbu starih fotografija iz fundusa Muzeja “Belišće” koju je otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković. Izložba je formirana vrlo spontano, tijekom radova na sortiranju i arhiviranju foto-zbirke našeg muzeja. U budućnosti Muzej planira učiniti cjelokupnu zbirku dostupnu javnosti putem Interneta, a u suradnji s Udrugom za kulturu i umjetnost “ZUM”.

Osim izložbe fotografija, a s temom Noći muzeja, posjetitelji su mogli uživati u glazbi velikog skladatelja Sigmunda Romberga. Ovom prigodom, u suradnji s Centrom za kulturu Sigmund Romberg, izrađen je pano posvećen velikom maestru, koji će naći svoje mjesto u stalnom postavu muzeja u novoobnovljenoj zgradi u Pekmez ulici.

Druženje uz predivne tonove glazbe Sigmunda Romberga nastavilo se do jedan sat iza ponoći, kada je završena još jedna Noć muzeja, od Iloka do Varaždina, te Rovinja do Dubrovnika, u stotinama lokacija diljem Lijepe Naše.

Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content