Ministarstvo kulture odobrilo sredstva za obnovu Doma kulture

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gradu Belišću odobrena su sredstva Ministarstva kulture Republike Hrvatske u iznosu od 500.000 kuna za obnovu zgrade Doma kulture (Amaterskog kazališta) u 2014. godini.

Glazbena i dramska amaterska djelatnost Belišća datira od davne 1888. godine i preteča je današnjeg Amaterskog kazališta.

Zgrada Dom kulture izgrađena je 1956. godine sredstvima samodoprinosa, dobrovoljnim radom mladih i starijih  Belišćana te uz financijsku pomoć tadašnjega Drvno industrijskog poduzeća Belišće i Općine Belišće.

Useljenje ondašnjeg Radničkog kulturno – umjetničkog društva “Lazo Radojević-Putnik” Belišće (od 1990.: Amatersko kazalište) u ovaj prostor, smatra se jednim od najznačajnijih trenutaka u povijesti kulturno-zabavnog života Belišća.

Posljednje znatnije unutarnje uređenje zgrade izvršeno je 1982./1983. godine.

U godini kada Belišće slavi svoju 130. obljetnicu, temeljita obnova i uređenje zgrade Doma kulture, hrama umjetnika i kulturnog stvaralaštva našega grada, istinski su poklon svim građanima grada Belišća.

Tradicionalne manifestacije kao što su Rombergove glazbene večeri, Memorijal Dragutina Merca-Nunoša i Ivana Nikolnikova-Vanje te glazbena manifestacija u spomen na maestra Antuna Lulića, koje se održavaju tradicionalno svake godine, kao i brojna druga kulturno-zabavna zbivanja, zasjat će u novom ruhu na radost svih ljubitelja kulture i stanovnika grada Belišća.

Ostavite komentar

Skip to content