Koncertom Zorice Kondže otvorene 43. Rombergove glazbene večeri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U kulturnom životu Belišća, čija je tradicija stara gotovo kao i samo naselje, nezaobilazna je glazbena manifestacija posvećena svjetski poznatom skladatelju Sigmundu Rombergu. Već 43. put u Belišću su, 8. studenog 2019. godine, otvorene Rombergove glazbene večeri, koje i ove godine donose pet glazbenih programa za svačiji ukus, a u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Amaterskog kazališta Belišće. 43. Rombergove glazbene večeri službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, u ime organizatora prisutne je pozdravila ravnateljica Centra za kulturu Tea Glavica.

Otvorenje 43. Rombergovih glazbenih večeri ostat će posebno zabilježeno u pamćenju, kako publike, tako i organizatora. Belišćane i publiku s područja cijele županije, vrhunskim akustičnim koncertom oduševila je glazbena diva s hrvatske estrade, Zorica Kondža. Fantastične izvedbe i popularne pjesme nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Legendarna Zorica Kondža u Belišće je donijela dašak Dalmacije sa svojim bezvremenskim hitovima “Ti si moj san”, “Pokora”, “Molitva za tebe”, “Zar je voljeti grijeh”, “Ima jedan svijet”… Zorica Kondža karijeru je započela u splitskoj grupi Stijene krajem sedamdesetih, odnosno početkom osadmesetih, da bi je 1984. nastavila kao solistica. Odlikuje je glas velikog raspona, u kojem se mediteranski temperament susreće s modernim žanrovima, poput soula, bluesa i rock and rolla. Njezine najljepše pjesme, uglavnom ljubavne balade mediteranskog izričaja, potpisuje njezin suprug i dugogodišnji suradnik Joško Banov.

Našu je poznatu glazbenu divu na koncertu u Belišću pratio na klavijaturama upravo njezin suprug, kompozitor i aranžer Joško Banov te gitarist Denis Matan.

Kao uvertira manifestaciji Sigmundu Rombergu u čast, ravnateljica tajnica Amaterskog kazališta Belišće Ana Šikić i voditelj Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće Zvonimir Iveković položili su cvijeće pred spomen pločom na mjestu gdje se nekada nalazila kuća u kojoj je, s roditeljima Adamom i Clarom Rosenberg, živio Sigmund Romberg.

43. Rombergove glazbene večeri donose još četiri koncerta, a cijeli program pogledajte na sljedećoj poveznici: https://cks-romberg.hr/43-rombergove-glazbene-veceri/

Ostavite komentar

Skip to content