Koncert Gudačkog kvarteta Cadenza označio početak nove kulturne sezone

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Centar za kulturu Sigmund Romberg, proteklog je vikenda, točnije 4. rujna, u novim okolnostima i s novim mjerama, otvorio kulturnu sezonu 2020./2021. Publika je nakon stanke u radu zbog epidemiološkle situacije ponovno ispunila dvoranu CK Sigmund Romberg, ovaj put s propisanim razmakom, te uživala u koncertu Gudačkog kvarteta Cadenza iz Zagreba.

Hvaljeni Gudački kvartet Cadenza, koji čine Krešimir Marmilić – violina, Ivan Zovko – violina, Marta Bergovec Mirosavljević – viola i Vinko Grubešić – violončelo, u svojoj jubilarnoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri bilježi koncerte na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a u Belišću su nastupili prvi put. Premijerni nastup u belišćanskoj dvorani donio je raznolik program stanih skladatelja, ne isključujući ni skladbe onih domaćih. Uz J. Sibeliusa i L. Boccherinija, Gudački kvartet odao je počast pokojnom skladatelju i mentoru kvarteta, Miroslavu Miletiću, odsviravši njegovu skladbu. Mnoge u publici posebno su zaintrigirale minijature armenskih narodnih tema skladatelja Vardapeta Komitasa, kojeg u našoj domovini izvodi samo ovaj sastav, kao i izvrsni tango C. Gardela – Por Una Cabeza. Osnivač i voditelj kvarteta od 1995. godine priznati je violinist Krešimir Marmilić. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, a izvođače i publiku pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.

U nastavku sezone, Centar za kulturu Sigmund Romberg, zajedno s Amaterskim kazalištem priprema organizaciju tradicionalnih glazbenih programa i manifestacija. Ove godine, na redu su 44. Rombergove glazbene večeri koje će kroz pet večeri predstaviti raskoš profesionalnih i amaterskih glazbenih talenata. Dramska sekcija Amaterskog kazališta Belišće također je nastavila s radom te su u planu novi premijerni naslovi, ali i reprize predstava iz trenutnog repertoara, ukoliko to prilike budu dopuštale.

Foto: Tin Lacković/Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content