Izložba “Tragom Gutmannovih pruga” u Donjem Miholjcu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Izložba “Tragom Gutmannovih pruga”, autora Belišćanina Ivice Brusača, premijerno je postavljena i otvorena u studenom 2014. godine, na otvorenju 38. Rombergovih glazbenih večeri i povodom obilježavanja 130 godina od osnutka Belišća, a u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Baš kako i sugerira naziv izložbe, autor je krenuo trasom nekadašnje Slavonsko-podravske željeznice i fotoaparatom zabilježio izgled trase i postojećih objekata te ih usporedio s nekadašnjim stanjem sa starih fotografija. Izložba je dopunjena nekim izlošcima koje je prikupio posljednji belišćanski prometnik na Gutmannovoj željeznici Zvonko Ćurak te s nekoliko izložaka šumarskih rekvizita i slikom harkanovačke željezničke stanice belišćanskog poznatog umjetnika Zdenka Krulića.

Izložba je do sad postavljena u Zavičajnom muzeju grada Slatine i na Jankovcu, a od sutra ju svi zainteresirani mogu pogledati u Donjem Miholjcu u sklopu programa obilježavanja Dana grada.

Naime, otvorenje izložbe “Tragom Gutmannovih pruga” održat će se u utorak, 10. rujna 2019. u 19 sati, u velikoj dvorani dvorca Mailath. Posjetitelji će izložbu moći pogledati sve do 24. rujna 2019.

Ostavite komentar

Skip to content