Ivan Pernicki – klavirski koncert

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 3. studenoga 2023. godine, s početkom u 20 sati, započinju 46. Rombergove glazbene večeri klavirskim koncertom sjajnog mladog pijanista Ivana Pernickog.

Ivan Pernicki je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nakon toga upisuje postdiplomski studij na La Schola Cantorum u Parizu u klasi Eugena Indjica. Zaposlen je kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na odjelu za solo pjevanje. U listopadu 2008. godine pozvan je izvesti premijeru kompozicije skladatelja Erica Ewazena na akademiji Juilliard u New Yorku, a 2009. i 2010. godine dobitnik je stipendije za International Keyboard Institute of Music na Mannes College of Music, također u New Yorku. 2014. godine predstavio se kao koncertni pijanist na sveučilištima u SAD-u prezentirajući hrvatske, američke i europske skladatelje za klavir s velikim uspjehom. Iste godine dobitnik je posebne nagrade za najboljeg vokalnog korepetitora na natjecanju Lazar Jovanović u Beogradu. 2015. godine dobitnik je stipendije Franz Schubert Instituta u Baden bei Wien (Austrija), jednom od najeminentnijih masterclassa i koncertnih prilika u području Lieda pod nazivom “Poetry and Performance of the German Lied”. Prvi je hrvatski pijanist koji je ostvario takav uspjeh u do tad 28 godina postojanja Franz Schubert Institut-a. Američki kompozitor Larry Alan Smith posvetio mu je svoju kompoziciju pod nazivom “Three Pieces for Piano” koja je izdana 2015. godine (Tallow Tree Music Publishing) i praizvedena 2018. godine na Ivanovoj drugoj turneji u SAD-u. 2019. godine službeni je pijanist Gran Canaria International Clarinet Festival-a (Kanarsko otočje, Španjolska), te je dobitnik posebne nagrade od slovenskog društva TEMSIG. Iste godine nastupio je i s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. 2020., 2021. i 2022. godine član je komisije međunarodnog natjecanja Opus u organizaciji Life & Art foundation (Krakow, Poljska), a od 2021. postaje umjetnički direktor te predsjednik komisije međunarodnog natjecanja Art Song Opus. U 2022. godini International Competition Florestano Rossomandi poziva Ivana da bude član komisije u području komorne glazbe, a u rujnu iste godine bio je službeni pijanist Europskog klarinetskog kongresa u Krakowu. Nastupao je kao solist i komorni glazbenik za Hrvatsku radioteleviziju te na mnogim festivalima u Švicarskoj, Španjolskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Latviji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, te SAD-u.

Ulaznice, po cijeni od 4 €, možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati na broj telefona 031/533-274, e-mail: rezervacije@cks-romberg.hr ili na Facebook stranici Centra, a možete ih kupiti i u pretprodaji u računovodstvu Centra.

Ostavite komentar

Skip to content