IN MEMORIAM: Željko Čorba (26. siječnja 1953. – 14. studenoga 2020.)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 14. studenoga iznenada nas je napustio naš kolega i prijatelj, dobri duh Belišća, Željko Čorba. Gotovo da nema stanovnika Belišća među svim generacijama koji ga nisu poznavali. Bio je aktivan u mnogim udrugama kao član, ali i kao predsjednik. Bio je potpredsjednik Matice umirovljenika grada Belišća, predsjednik Amaterskog kazališta, predsjednik Udruge športskih ribolovaca grada Belišća i Zajednice športsko-ribolovnih udruga Valpovo te dopredsjednik Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije. Kao diplomirani ekonomist radni vijek proveo je u nekadašnjem Kombinatu Belišće kao direktor interne kontrole, a u Belišću d. d. i ostalim tranzicijskim poduzećima obnašao je voditeljske dužnosti ekonomsko-financijskih poslova.
Svojim vedrim i nenametljivim, ali postojanim djelovanjem neprestano je obogaćivao društveni život Valpovštine i uvijek promicao svoje Belišće. Velik i nezamjenljiv trag ostavio je u kulturnom i glazbenom životu grada Belišća kao dugogodišnji bas gitarist Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta. U jednom periodu čak je i vodio Zabavni orkestar, od 1983. do 1985. godine. Prije toga svirao je gitaru u vokalno-instrumentalnom sastavu Bel.
Za svoje djelovanje u kulturi grada Belišća, između ostalog, 2018. godine nagrađen je Poveljom Hrvatskog sabora kulture za uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.
Utemeljitelj je manifestacije Belišćanske ribičke priče i inicijator serijala programa na Rombergovim glazbenim večerima Zlatni dečki električnih nota koji će još dugo živjeti nakon njega noseći vedrinu njegova duha, radost i ljubav prema ribolovu, glazbi, ovom podneblju i njegovim stanovnicima.
Djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg njegovim najbližima izražavaju iskrenu sućut.

Tekst: Zvonimir Iveković

Ostavite komentar

Skip to content