Dijamantni koncert VIS-a Talasi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, u četvrtak, 28. rujna 2023. godine s početkom u 20 sati, održat će se Dijamantni koncert – svečanost obilježavanja 60. obljetnice VIS-a Talasi.

Talasi su prvi vokalno-instrumentalni sastav električnih gitara na našem području. Osnivač i voditelj sastava je Željko Mogoroš koji je pred kraj 1963. godine okupio i druge članove te ih naučio svirati. Električne gitare, magnete i pojačala izradili su sami. Melodije je “skidao” s Radio Luxembourga i Radio Zagreba. Solo gitaru je svirao Željko Mogoroš, bas gitaru Albin Vicić, ritam gitaru Stjepan Adžić i bubnjeve Željko Kovačević koji je i pjevao kao glavni vokal. Godine 1966. na upražnjeno mjesto bas gitarista dolazi Zdravko Sudar. Prvi veći nastup imali su 16. listopada 1964. godine na priredbi “Mikrofon je vaš” Amaterskog kazališta u Belišću.

U četvrtak će nastupiti u sastavu: Željko Mogoroš – solo gitara, Josip Miler – ritam gitara, Zoran Podobnik – bas gitara, Krunoslav Ižaković – bubnjevi, Stjepan Jambrović – udaraljke i Zvonimir Iveković – vokal. Gošće programa bit će Nora Pastulović i Emina Vujnovac.

Ostavite komentar

Skip to content