“Amatersko kazalište kroz fotografije” uoči 14. Noći kazališta

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 19. studenoga 2022. godine, uoči 14. Noći kazališta, u Centru za kulturu Sigmund Romberg, održan je program pod nazivom “Amatersko kazalište kroz fotografije” u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Posjetitelji su imali priliku pogledati bogatu kolekciju albuma fotografija koji se godinama čuvaju u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Građane su oduševile i stare i nove fotografije svih onih koji su godinama nastupali i djelovali u Amaterskom kazalištu, kako u glazbenim, tako i dramskim sekcijama. Neke fotografije stare su čak preko stotinu godina. Posjetitelji su na fotografijama uspjeli pronaći drage prijatelje i poznanike, članove obitelji, a neki i sebe.

Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Započela je kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenome od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire i izrasta u višednevnu manifestaciju kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske, te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina, u nizu europskih zemalja.

Ostavite komentar

Skip to content