Predstava za djecu “Ježeva kućica” povodom Dječjeg tjedna u Belišću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 5. listopada 2018. godine, s početkom u 18.00 sati, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg gostovalo je Kazalište “Smješko” iz Zagreba s predstavom za djecu “Ježeva kućica”. Ova predstava pravi je mali mjuzikl, u kojem je predložak orginalnog teksta spretno uglazbio skladatelj Hrvoje Hegedušić. Režiju potpisuje Tea Gjergjizi-Agejev, a igrali su Mirta Zečević, Helena Kalinić i Danijel Radečić. U predstavi iznenađenja “Znakovi za najmanje”, djeca su imala prilike ponoviti sve što znaju ili su možda propustili naučiti o prometnim znakovima.

Brojnu mladu publiku pozdravila je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina, te Monika Đogaš, dopredsjednica DND-a Belišće, poželjevši im dobrodošlicu u kazalište u njihovom tjednu. Puna dvorana Centra za kulturu bila je ispunjena dječjim smijehom i pljeskom što je dokazalo da i dječje predstave u Belišću imaju svoju publiku.

Savez DND, u suradnji s društvima “Naša djeca” iz cijele Republike Hrvatske, već više od trideset godina prvi puni tjedan u mjesecu listopadu obilježava kao Dječji tjedan u kojem nizom aktivnosti, događanja i sadržaja za djecu i s djecom nastoje skrenuti pozornost na položaj djece u društvu te njihova prava. Dječji tjedan, uvijek pod motom “Ljubav djeci prije svega”, tradicionalno obilježava i Društvo “Naša djeca” Belišće, kojemu se u organizaciji i ove godine priključio Centar za kulturu Sigmund Romberg.

Foto: Zaim Saljiji/Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content